Mivel foglalkozik a reflexológus?

A reflexológus egy államilag elismert egészségügyi végzettséggel rendelkező szakember. A vizsgáztatás egy állami szervnél az Egészségügyi Nyilvátartási és Képzési Központhoz tartozik. (Korábban az Egészségügyi Továbbképző Intézetnek, majd GYEMSZI-nek hívták.) Itt általános egészségügyi modult kell teljesíteni: anatómia, élettan, kórélettan, elsősegélynyújtás, egészségügyi latin, stb. Majd általános természetgyógyászati modul következik és csak ezeknek a teljesítése után következhet a reflexológusi szakvizsga, ami írásbeliből, szóbeliből és gyakorlati modulból tevődik össze.

A reflexológus a kéz, a láb és a fül reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai, fényterápiás hatással kezeli. Tevékenységünk során felhasználjuk a klasszikus, a modern és a népi természetgyógyászati módszereket, valamint a hagyományos távol-keleti orvoslás ismereteit. Szükség szerint a munkánk során kiegészítjük a beteg ellátását megfelelő étrendi és mozgásgyakorlatokra vonatkozó tanácsokkal. A terapeuta képes megfelelően tájékozódni az orvosi dokumentációban.

A reflexológus a fentiek értelmében nem kizárólag “talpmasszázst” végez. Más mikorterület (fül, kéz) terápiáját is bevonja, állapotfemérést és góckutatást is képes elvégezni; beteg emberek terápiáját végzi az orvosi kezelések mellett. Szükség szerint számos természetes gyógymóddal ötvözi a kezeléseket. Mivel foglalkozik a reflexológus? bővebben…