Rendelés

Kezelésen csak előzetes bejelentkezés után lehet résztvenni! Bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 06-70/386-0882 A legelső alkalommal célszerű elhozni a betegségei orvosi dokumentációját, gyógyszerei listáját, hogy átnézhessem és rögzíthessem a kezelés szempontjából lényeges elemeket. A betegség történetének megbeszélése után a lehetőségekről tájékoztatást adok, hogyan is néz ki pontosan egy kezelés és az árakat is megbeszélem a kezelttel. Ezután a szükséges terápia szerint táplálkozási szaktanácsadást vagy fülakupunktúrás kezelést alkalmazok.

Dietetika

A dietetikai szaktanácsadás során a táplálkozástudományt egészséges és betegek gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazom. Egyedül dietetikus végzettségű szakember jogosult táplálkozási diagnózis felállítására és étrend terápia folytatáshoz táplálkozási  problémával, orvosi panasszal küzdő beteg esetén. A XX. században a diéták célja betegségek esetén a kímélet volt (májkímélő, epekímélő, stb.), míg a korszerű dietetika a kímélet mellett a beteg és a betegség által megváltozott anyagcsere és energia szükséglethez alkalmazkodik a betegek gyógyítása céljából.

Fülakupunktúrás addiktológia

Fülakupunktúrás kezelés során hosszabb, helyi akupunktúrás tűket helyezek be a fülkagylóba, amik kb 40-50 percig bent vannak és nyugodt, relaxált pihenést biztosítanak. Ezeket az ülés végével eltávolítom és nagyon pici, bőrszínű ragtapaszoknak látszó 1 mm-es tartós tűket helyezek fel, amik napokig bent maradhatnak. Többféle tartós tűk közül választhat a beteg, amiknek a speciális előnyeiről személyesen bővebb tájékoztatást adok. Szükség esetén egészségügyi tanácsadást végzek a kezelések részeként. A fülakupunktúrás és fülreflexológiai terápia személyreszabottan zajlik. A kezelések alatt a beszélgetés során pontosabban megismerhetem a kliens problémájának okait, így hatékonyabb a terápia. A kezeléseket 4-7 naponta ismételni kell, mivel a féltartós tűk hatása 5-6 napig tart, utána fokozatosan elmúlik a hatása. Akik félnek a tűktől, azoknál fájdalommentes lágylézeres kezelést alkalmazok mágnesgolyókkal kiegészítve.

Gyógynövény-fitoterápia

A gyógynövény-fitoterápia a modern gyakorlata a nyugati gyógynövényekkel való gyógyításnak. Ez egy racionális megközelítése a jelenkori tudományos bizonyítékokon alapuló növényi gyógyászatnak, mialatt figyelembe veszi a hagyományos gyógynövényhasználat szövegeit, feljegyzéseit és tanulva a klinikai tapasztalatokból, folyamatosan beépítve a gyakorlatba. Kombinálja a nyugati orvoslás szemléletét,  tudományosan használva a növényeket és ismerve a hatásukat az emberi testre. Munkám során személyes konzultáció formájában dolgozom, ami során a beteg teljes kórtörténetet áttekintem. A páciens összes egészségét érintő területről részletesen beszélünk, mint az érzelmi állapot, életstílus és a táplálkozás. A kezelési terv felállítása és a gyógynövények használatának megfogalmazása lehetőség szerint az okokra, kevésbé csak a tünetekre fókuszál. A későbbi találkozásokkal a páciens változásainak folyamatát utánkövetem és változtatunk a gyógynövény készítményeken idővel. A gyógynövényeket alkalmazhatjuk folyékony formában, teaként, tablettában, kapszulákban, porként, krémekben. Az egyéni szükségletek szerint választom és kombinálom a növényeket és felhasználási módjukat. Mindig figyelembe veszem az orvos által javasolt gyógyszereket és terápiát, ehhez igazítva a gyógynövényhasználatot.
AranyTű Rendelő 1
AranyTű Rendelő 2